FoLLoweRs

Thursday, February 5, 2009

IkHLaS DaRi HaTi

Assalamualaikum..

bz....penat sgt due tige hr ni mengadap data2 eksperimen. naik juling mata nak menganalisisnya..ujian2..ape pun, sblm sy tidur, sempat sy menjengah ke halaman blog. trime kasih atas setiap teguran pembace2 blog.

baiklah, ingin sy terangkan apa maksud kewajaran sy pada entry sy sebelum ini..:) blog ini sy create utk bercerita dan berkongsi dgn kmu sume tentang cinta. x semestinya cinta sesama manusia..cume ia jadi fokus utama coz itulah yg sering jadi isu duniawi kini. ia kan?

tentang agama pula, jgn di salah sangka..sy x nak la krn hasil tulisan sy, kelak sy di glu..ehe.. xpon, masuk berita plak kan..:) sy x kan menyentuh banyak perihal ini (ia bukan kepakaran sy)..tetapi sy akan berkongsi apa shj yg mungkin pernah sy baca atau dengar atau lihat berdasarkan kewajarannya.. maksudnyer, sy amik sbgi contoh, anda mendengar dua perkara yg berbeza dari 2 org yg berbeza. org yg pertama menyatakan, jika anda memandu, pandulah dengan laju terutama apabila hari hujan. tetapi, org yg kedua pula mengatakan, pada waktu hujanlah anda perlu memperlahankan knderaan anda.. dimanakah kewajaran anda utk menerima pendapat org yg pertama?? jadi pastinya, sy hanya menyentuh perkara2 yg general yg sy yakin, kmu sume juga mngetahuinya. cume, sy olah menjadi pendapat peribadi sy..itu jer sbnrnye.. tajuk je gempak.:)

dan disebabkan kebatasan akal manusia lah, sy tidak akn menulis ato melontar idea membabi buta.(kang kne tangkap kang, sia2 je..ehe) tetapi jika ada perihal berkaitan agama yg sy sentuh, insyaAllah sy mungkin menulis berdasarkan beberapa buah buku rujukan yg pernah sy baca hasil tulisan penulis2 yg disahkan halal oleh sirim. ehe..insyaAllah..:)antaranya, buku yg sgt sy hargai adalah Haqa'iq tasawuf by Syeikh Abdul Qadir Isa Rahimahullah yg diterjemah oleh mustafa hussain at-taib..

ape pon, terima kasih semua..mmuah2..

Ana Billah Walillah Ma'allah.
Wsalam.

1 MuTiArA KaTa:

farhanaabubakar said...

cant wait 4 da next entry..
go 4 it girl =)

LaGuMu Di HaTiKu